Расистки обиди провокирали скандала в Уест Хем


Н. Гавазов

Расистки обиди провокирали скандала в Уест Хем

Нападателят на Уест Хем Демба Ба, който бе замесен в инцидент по време на тържествената гала-вечеря между играчите на клуба и неговите фенове, обвини пиян привърженик на отбора в отправяне на обиди на расова основа и подстрекаване към сбиване. Както е известно, днес британските медии съобщиха за снощния скандал разразил се в лондонския „Grosvenor House Hotel", при който се наложи полицията да успокоява страстите след като според изданията, Ба е отказал да даде автограф и е предизвикал сбиването.

„Това беше ненормална ситуация. Този човек дойде при мен, когато седях на масата с още двама играчи. Той дойде и поиска от мен автограф и аз му го дадох. Тогава той ме попита как се чувствам и аз му казах, че съм изморен от вчерашния мач, който беше наистина много труден. И тогава той просто каза: „О, ние също сме уморени, гледайки ви как играете всеки уикенд", заяви Ба за talkSPORT.

„Бях изненадан и казах на Да Коща това, което човека изрече. Тогава напрежението нарасна и фена започна да крещи като луд по мен. Опитах се да го успокоя, но той не спря. Няколко играчи дойдоха и ме избутаха, а след това ми казаха да си тръгвам, за да се успокои ситуацията. Не знаех точно какво крещеше той, но след това от останалите разбрах, че това са били расистки обиди. Той беше пиян и аз си тръгнах, за да покажа, че не съм впечатлен изобщо от него, а и за да се нормализира ситуацията. Никой никого не е удрял, както се изписа във вестниците. Ще ми трябва известно време да се възстановя и обмисля всичко, особено нещата свързани с бъдещето ми", допълва Ба.

 

  Сподели
88