Челси не завърши сезона с домакинска победа (видео)


И. Ангелов

Челси не завърши сезона с домакинска победа (видео)

Последното домакинство на Челси за тази година не се увенча с победа над Нюкасъл и завърши 2:2. Мачът няма да се запомни с изключително зрелище, но в него взеха участие няколко от резервите и на двата тима. В игра за "сините" видяхме Бенайун и Джошуа МакЕкрън, а за Нюкасъл направи своя дебют братът на Шола Амеоби, 19-годишният Сами Амеоби.

Първото полувреме започна експлозивно за домакините и те стигнаха до гол още във 2-ата минута. Фернандо Торес асистира за гол на Бранислав Иванович. Въпреки това от Нюкасъл не бяха потресени от развитието на мача и играха като равен с равен. Те изравниха в 10-ата минута, когато след фал, изпълнен от Райън Тейлър, топката рикушира в Хонас Гутиерез и влезе в опразнената от Чех зона във вратата.

На полувремето,което завърши при резултат 1:1, от Нюкасъл можеха да са доволни от представянето си, като по нищо не отстъпваха на именития си съперник. През второто полувреме обаче Анчелоти направи 3 смени едновременно, като извади МакЕкрън, който правеше изключително много нарушения в удобна близост за играчите на гостите. По този начин на терена влязоха Дрогба, Есиен и Малуда. Излязоха още Рамирес и Бенайун. 

След смените в 64-ата минута Челси наложи господството си на терена и стигна до попадение. Това стана в 83-ата минута. Вкара Алекс, след асистенция на Лампард. Домакините продължиха да натискат, но след една от малкото атаки на Нюкасъл в края на мача те изравниха. Стивън Тейлър се разписа след корнер в добавеното от съдията време. Така мачът завърши 2:2 и като че ли даде характеристика на целия сезон за Челси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
219