Анчелоти: Щеше да е друго, ако бяхме взели Луис и Торес по-рано


И. Ангелов

Анчелоти: Щеше да е друго, ако бяхме взели Луис и Торес по-рано

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти вярва, че отборът щеше да е по-силен, ако двете нови попълнения Фернандо Торес и Давид Луис бяха взети през лятото. И двамата пристигнаха през януари, а италианецът призна, че те са били лятна цел, но тогава не е имал късмет да ги добави към състава на "сините" от Челси.

Анчелоти се изказа пред официалния сайт на клуба: "Понякога не може да купиш футболист, който искаш. Трябва да чакаш. Давид Луис и Торес бяха наша лятна цел, а не януарска, и ако бяха пристигнали по-рано щеше да е по-добре за тях. Трудно е да се включиш от януари. Нямаше как да ги вземем защото Ливърпул и Бенфика искаха да започнат сезона с тях.

"Иначе загубихме ценни играчи, които бяха заместени от други фантастични футболисти. Рамирес не започна добре, но след това показа фантастични неща. Същото е при Луис. Торес имаше проблеми, но при него ще трябва време. Тримата са фантастични, защото са млади, имат много умения, така че бъдещето им е светло.

"Когато имаш възможността да купиш Торес, трябва да я грабнеш, точка по въпроса. Мисля, че другите ни нападатели нямаха проблем този сезон, защото използвах различни схеми на игра. Давах им почивки и създадох по-голяма борба за титулярно място. Не мисля, че се представиха лошо, защото Дрогба вкарва много, Малуда също, а Калу в края на сезона заигра добре и вкара важни голове. Може би само Анелка нямаше много шансове за изява."

  Сподели
185