Манчестър Сити спечели ФА Къп (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити спечели ФА Къп (видео)

Манчестър Сити победи Стоук Сити на финала на ФА Къп на "Уембли" и спечели купата, като по този начин сложи край на 35 годишна суша, що се отнася до трофеите. Добра седмица за момчетата на Манчини, след като по-рано през седмицата си посигуриха участие в Шампионска лига, а днес правят своето историческо завръщане към победния път.

През първото полувреме "гражданите" бяха по-добрият отбор, като най-добър през полувремето бе вратарят на Стоук. Определено Сьоренсен държеше своите в мача след множество ситуации пред неговата врата. Повечето удари бяха от далечно разстояние, но Силва пропиля и възможност от непосредствена близост. Полувремето като по чудо завърши с равенство, но мисията на Сити бе пред своето завършване.

Така и стана през второто полувреме когато отново "небесносините" диктуваха играта. Екзекуторът на Манчестър Юнайтед Яя Туре в 75-ата минута, след продължителен натиск в наказателното на противника, успя да нанесе страхотно воле и най-накрая стражът на Стоук бе преодолян. С поведението си Сити показаха, че няма да отпуснат газта и до края продължиха да натискат. В крайна сметка с 1 гол те спечелиха най-стария турнир на света. От всичките 759 отбора именно Сити написа историята на 130-тия финал на състезанието.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
241