Скандално наказание за Фъргюсън от ФА


И. Ангелов

Скандално наказание за Фъргюсън от ФА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе погнат от ФА заради коментарите си по адрес на Хауърд Уеб преди двубоя с Челси, в който "Червените дяволи" победиха с 2:1. Дори като се вземе предвид, че сър Алекс се изказа позитивно за Уеб, той бе разследван и наказан за това си изказване, тъй като има правило да не се говори за рефера преди даден мач.

Фъргюсън може да обжалва решението до 19:00 часа на16 май. На пресконференцията си на 8 май сър Алекс се изказа умерено за съдията: "Няма съмнение, че ще свири най-добрия рефер. Ние обаче се страхуваме от лошо решение. Имаме играчите да се справим добре. Дано имаме късмет."

Наскоро Фърги получи глоба от 30 000 лири, заедно с 5 мача забрана да ръководи тима си от тъча, заради критиките си по адрес на Мартин Аткинсън. Има вероятност този път да не му бъде забранено да е на скамейката, но реакцията на ФА показва, че взимат кампанията РЕСПЕКТ насериозно. Наказанието идва само ден преди гостуването на Юнайтед на Блекбърн, които се борят за своето оцеляване. 

  Сподели
180