Феновете на Ман Юнайтед поискаха бърза продажба на клуба


Н. Гавазов

Феновете на Ман Юнайтед поискаха бърза продажба на клуба

Тръстът на привържениците на Манчестър Юнайтед (MUST) призова семейство Глейзър да продаде клуба възможно най-скоро.

Снощи собствениците на Юнайтед официално обявиха готовността си да продадат Юнайтед или дял от него. Феновете на клуба от "Олд Трафорд" искат не само Глейзър да си тръгнат, но и това да стане по-бързо.

"Последните 17 години се характеризираха с дългове и рецесия – на терена и извън него. Повечето фенове на Юнайтед са съгласни с вашето заключение – време е за промяна.

Вие направихте огромна сума пари от Манчестър Юнайтед. Взехте стотици милиони лири от клуба и никога не инвестирахте нито стотинка. Каквато и да е вашата търговска цел през 2005 г., ние вярваме, че сте я постигнали.

Сега можете да направите две неща за вашето наследство. Първото е да дадете приоритет на интересите на Манчестър Юнайтед пред финансовите интереси на акционерите. В момента, повече от всякога, нашият клуб се нуждае от правилния собственик и това трябва да бъде приоритет, вместо просто да предадете клуба на предложилия най-висока цена.

Второ, умоляваме ви да действате бързо. Във футбола всяка пауза или несигурност е фатална. Ако решите да продадете, ние ви призоваваме да го направите бързо и да позволите на клуба да продължи напред без никакво забавяне“, се казва в изявление на MUST.

  Сподели
317