Ман Сити обяви за новия договор на Гуардиола


Н. Гавазов

Ман Сити обяви за новия договор на Гуардиола

Манчестър Сити официално обяви, че мениджърът Хосеп Гуардиола е подписал нов договор до лятото на 2025 г.

Предишният договор на Гуардиола изтичаше в края на този сезон и Хосеп беше много неясен за бъдещето си преди.

Но веднага щом настъпи пауза, свързана със Световното първенство в Катар, Гуардиола премахна тази несигурност и се съгласи да удължи престоя си на Етихад с две години.

Гуардиола е мениджър на Сити от 2016 г. През това време "гражданите" спечелиха 11 големи трофея, включително четири от последните пет титли във Висшата лига.

Сити спечели 271 от 374 мача под ръководството на Гуардиола (72,4%), вкарвайки средно по 2.46 гола на мач (общо 921 гола).

"Много съм щастлив да остана в Манчестър Сити още две години. Моята благодарност никога няма да е достатъчна за всички в клуба за тяхното доверие. Толкова съм щастлив и се чувствам толкова комфортно тук. Имам всичко необходимо, за да върша работата си колкото може по-добре.

Знам със сигурност, че следващата глава на този клуб ще бъде невероятна през следващото десетилетие. Така бе през предходните 10 години и ще бъде през следващите 10 години, защото този клуб е толкова стабилен.

От първия ден, когато съм тук, чувствам нещо специално. Не мога да бъда на по-добро място.

Все още чувствам, че можем да постигнем повече заедно и затова искам да остана и да продължа да се боря за трофеи“, заяви Гуардиола.

Както отбелязва The Guardian, новият договор на Гуардиола включва увеличение на заплатата му, въпреки че 51-годишният испанец вече бе най-добре платеният мениджър във Висшата лига със заплата от 20 милиона паунда годишно.

  Сподели
501