Ван дер Сар похвали Де Хеа


Н. Гавазов

Ван дер Сар похвали Де Хеа

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин Ван дер Сар похвали играта на Давид Де Хеа.

През 2011 г. именно Де Хеа замени Ван дер Сар на вратата на Юнайтед. Едвин изигра последния си мач за "дяволите" във финала на Шампионска лига срещу Барселона, когато беше почти на 41 години.

Ван дер Сар е доста доволен от наследника си, но вярва, че 32-годишният испанец може да подобри играта си с подавания, за да помогне на отбора си да излиза по-ефективно от защита.

"Давид върши страхотна работа. Той пое от мен през 2011 г., сега е 2022 г. – той игра 11 години и пет пъти стана играч на сезона.

Да, той е определен вид вратар, той е много добър в някои неща и малко по-лош в други. Никой не е перфектен.

Но той е все още млад. Подобрява се. Това също е свързано с полевите играчи и начина, по който треньорът иска да играе, начина, по който искат да измъкнат топката от защитните зони. Мисля, че никой не може да има претенции към Давид по отношение на играта му на вратата.

Днешните вратари са невероятни по отношение на начина, по който използват левия и десния си крак. Алисон и Едерсон са два страхотни примера, и двамата са в състояние да доставят топката перфектно на правилното място. Играта ми бе по-фокусирана върху излизането от наказателното поле и прихващане на топката. Те също така са почти 11-и полеви играч", заяви Ван дер Сар.

  Сподели
294