Сити ще играе в Шампионска лига (видео)


В. Мухарски

Сити ще играе в Шампионска лига (видео)

Манчестър Сити победи Тотнъм с минималното 1:0 в отложен мач от 33-и кръг на английската Висша лига. След тази победа домакините ще се класират на място, даващо право на участие в групите на Шампионска лига. "Шпорите" продължават да се надяват на 5-ата позиция, която за момента е заемана от Ливърпул. Тотнъм ще играят именно срещу "мърсисайдци" в следващия кръг и ще имат шанс да се преборят за това място.

Мениджърът на "гражданите" Роберто Манчини реши да остави на пейката в този двубой лекуващите се Тевес, Боатенг, Гивън и Джонсън. Аржентинецът все пак се появи в игра в края на мача.

Двубоят започна с логичен натиск на домакините. Яя Туре нямаше късмет и ударът му в 9-ата минута мина покрай вратата. Шут на Джеко бе спасен от Кудичини. В 23-ата минута Крауч стреля с глава, но без успех. По-късно пропуск за Тотнъм направи и Лука Модрич. Така се стигна до 30-ата минута, когато Питър Крауч си вкара нелеп автогол. Националът на Англия засече с глава центрирана на Джеймс Милнър и по този начин даде аванс на Сити.

В 39-ата минута Сандро стреля, но топката мина встрани от вратата на Джо Харт. След почивката пропуски за Тотнъм направиха Ван дер Ваарт и Ленън. В последните минута Виера бе много близо до попадение, но това така и не стана. По този начин "гражданите" се поздравиха с трите точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
149