Роналдо: Феновете трябва да знаят, че Ман Юнайтед не върви по правилния път


Н. Гавазов

Роналдо: Феновете трябва да знаят, че Ман Юнайтед не върви по правилния път

Нападателят Кристиано Роналдо даде сензационно интервю, в което обвини Манчестър Юнайтед в предателство, а мениджъра Ерик Тен Хаг в неуважение.

Португалецът преживява трудни времена. След завръщането си в Манчестър Юнайтед той няма желязно място в състава, напуска стадиона преди последния съдийски сигнал, скара се с мениджъра и с тъжно лице седи на на пейката. Явно така повече не можеше да продължава - и португалецът даде разтърсващо интервю на британския журналист Пиърс Морган.

В сряда и четвъртък британската телевизия ще покаже последното издание на шоуто TalkTV на Пиърс. Въпреки това, някои от думите, които Роналдо каза в интервю с популярния водещ, вече станаха известни на пресата.

Кристиано, който се завърна в Юнайтед от Ювентус миналата година, даде да се разбере, че е разочарован от състоянието на нещата в клуба и иска да напусне възможно най-скоро.

"Чувствам ли, че се опитват да ме изгонят от клуба? Да. И не само мениджърът, но и още двама-трима момчета в клуба. Чувствам се предаден.

Хората трябва да чуят истината. Да, чувствам се предаден. Някои хора не искаха да ме видят тук не само тази година, но и миналата година.

Не разбирам какво се случва. Не виждам никакво развитие в клуба, откакто Сър Алекс Фъргюсън напусна. Тук няма напредък.

Например, интересен момент е как Манчестър Юнайтед уволни Оле (Гунар Солскяер) и назначи спортния директор Ралф Рангник да го замести. Този човек дори не е треньор! Бе изненадващо не само за мен, но и за целия свят, че клуб като Манчестър Юнайтед назначи спортен директор. Дори не бях чувал за него.

Тук нищо не се е променило. Не само джакузито и басейна, но дори и фитнеса. Дори някои от уредите, кухнята, готвачите, които ценя и които са мили хора! Те са спрели във времето, което наистина ме изненада.

Мислех, че ще видя други неща, технологии, инфраструктура. За съжаление, много неща останаха същите, каквито виждах, когато бях на 21, 23, 23. Това наистина ме изненада.

Тен Хаг? Не го уважавам, защото той не проявява уважение към мен. Ако ти не ме уважаваш, аз никога няма да те уважавам.

Уейн Рууни? Не знам защо постоянно ме атакува. Може би защото кариерата му приключи, а аз все още играя на високо ниво. Няма да казвам, че изглеждам по-добре от него. Което всъщност е истина

Мисля, че феновете трябва да знаят истината. Искам най-доброто за клуба. Ето защо се преместих в Манчестър Юнайтед.

Но тук вътре има някои неща, които не ни помагат да достигнем най-високото ниво, като Сити, Ливърпул и дори Арсенал сега... Според мен клуб от такъв мащаб трябва да е в топ 3, но това, за съжаление не е така.

Както е казал Пикасо, първо трябва да унищожиш, за да създадеш нещо. И ако започнат с мен, това не е проблем.

Обичам Манчестър Юнайтед, обичам феновете и те винаги са на моя страна. Но ако искат да се върнат на най-високо ниво... Те трябва да променят много, много неща.

Сър Алекс знае по-добре от всеки, че клубът не се намира там, където трябва да бъде. Всички го знаят. Хората, които не го признават, просто не искат да го направят. Те са слепи за истината. Най-важното нещо във футбола са феновете. Играта е за тях. Усещам подкрепата им всеки път, когато изляза на улицата и при мен дойдат хора, които казват, че оценяват приноса ми за футбола. Феновете са всичко за мен и заради тях давам това интервю. Мисля, че сега е правилният момент да изразя мнението си", заяви Роналдо.

  Сподели
1165