Хаг: Няма смисъл да продавам Ван де Бек


И. Ангелов

Хаг: Няма смисъл да продавам Ван де Бек

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг сподели мнението си относно потенциалния трансфер под наем през зимата за Дони ван де Бек. Нидерландският полузащитник така и не намери постоянно място в отбора след идването си в клуба, дори след като прекара втората част на миналия сезон в Евертън в опит да намери минути.

"Това няма смисъл. Той или ще намери себе си и ще се наложи в тази атмосфера, или ще си тръгне. За мен той все още има шанс. Все още има бъдеще, но за него това не е единствен проблем защото конкуренцията на мястото му е наистина силна.

"Той се справя добре с позиционирането и движението с нападателите, особено с номер 9. Той е много добър да предугади движения в позицията си и извън нея. За мен той се справя добре в последните мачове, но той не вкарва все още и липсват асистенциите. Може повече. Той все още не е във форма. Виждал съм го много по-добър в миналото, определено. Трябва да направи тази крачка напред".

Ван де Бек има 57 мача за Юнайтед, повечето като резерва. 25-годишният халф пристигна срещу сума от 35 милиона лири от Аякс, като не попадна в отбора на родината си за Световната купа.

  Сподели
677