Далглиш: Ливърпул не се състои само от Джерард и Торес


Н. Гавазов

Далглиш: Ливърпул не се състои само от Джерард и Торес

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш е убеден, че обновеният му отбор вече е развенчал мита за това, че „мърсисайдци" са тим, който е съставен от двама играчи. Според шотландският специалист, доказателство за това е, че през януари „червените" се разделиха с Фернандо Торес, а през март загубиха своя капитан Стивън Джерард, но въпреки това, продължиха своята успешна серия във Висшата лига, която ги изкачи в челото на турнирната таблица.

Тази вечер Ливърпул ще гостува на Фулъм в мач от 36 кръг на първенството и при победа ще измести Тотнъм от петото място в класирането, след като „шпорите" пропуснаха да победят през уикенда Блекпул.

„Когато разполагаш с повече опции е много добре за всички. Мисля, че доказахме, че Ливърпул не се състои само от Джерард и Торес. Разбира се, във всеки един отбор има играчи, които се открояват от останалите, но успешните отбори са тези, които имат дълга скамейка, равностойни футболисти и повече варианти за атака. Колкото е по-голям твоя избор, толкова си по-силен. Ако играчите спрат да си вярват на терена, тогава започват и проблемите. Мисля, че в това отношение - футболистите да си повярват един на друг, ние успяхме", цитира официалният сайт на клуба думите на Далглиш.

 

  Сподели
100