Шерууд назова целта за Емери във Вила


Н. Гавазов

 Шерууд назова целта за Емери във Вила

Бившият мениджър на Астън Вила Тим Шерууд вярва, че Унай Емери има потенциала да превърне бирмингамци в претенденти за топ 6 във Висшата лига.

Заменяйки отстранения Стивън Джерард начело на Вила, Емери вече проведе първата си тренировка и сега се подготвя за дебюта си на новата си работа.

Шерууд е убеден, че Емери скоро ще осъзнае мащаба на Вила като клуб и с финансовата подкрепа на собствениците ще има всички шансове за успех.

"Това е огромна работа – след като влезе в този футболен клуб, той осъзнава колко е голям. Той е умен човек. Сигурен съм, че ясно разбира какво иска.

Той от настоящия момент до края на сезона ще може да проучи добре тази група играчи и да разбере от какво има нужда през трансферния прозорец. Те няма да изпаднат – имат твърде много добри играчи за това, а има и много лоши отбори в лигата.

Той трябва да осигури развитието на клуба. В бъдеще той трябва да се стреми към място в топ 6 и вътрешни купи. Те са способни на това. Имат финанси и сега имат правилния човек, на който трябва да се доверят", заяви Шерууд.

  Сподели
350