Юнайтед размаза Челси и сграбчи 19-та титла (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед размаза Челси и сграбчи 19-та титла (видео)

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 Челси на „Олд Трафорд“ и е само на точка от спечелването на 19-ата титла в своята история. „Червените дяволи“ надиграха тотално своя съперник през първата част, и въпреки че допуснаха гол през втората позволиха твърде рядко на гостите да застрашават Ван дер Сар. Съдията Хауърд Уеб също ще се запомни със спорни отсъждания, спестявайки червен картон на Бранислав Иванович и две дузпи за домакините.

Двубоят започна по най-перфектния начин за Манчестър Юнайтед като домакините поведоха още в 40-ата секунда с гол на Хавиер Ернандес – Чичарито. Мексиканецът бе изведен сам срещу Петер Чех след грешка на централния защитник на гостите Давид Луиш. Пред вратата на Челси продължи да ври и кипи. Уейн Рууни опита мощта на своя удар от 30 метра, но Чех спаси. В 25-ата минута обаче логичното се случи. Гигс направи страхотен финт на дясното крило и центрира в наказателното поле. Там Видич изпревари Иванович и с глава направи 2:0.

Най-добрата възможност за Челси през това първо полувреме бе един удар на Дидие Дрогба от фаул, спасен от Ван дер Сар. В 40-ата минута Хауърд Уеб пожали Бранислав Иванович, който фаулира грубо Рууни, но не получи втори жълт картон. На почивката Анчелоти предприе смени, вадейки Луиш и пускайки в игра Алекс с цел да усили защитата. Влязоха и Рамиреш и Торес, но това не даде особени резултати.

В 52-ата минута след центриране на Валенсия топката срещна ръката на Франк Лампард, но Уеб не посочи бялата точка. Малко по-късно бе подминат и фаул срещу Валенсия на Тери, отново в наказателното поле. В тези минути „сините“ се поокопитиха и в 68-ата Лампард намали отблизо. До края обаче Челси не бе особено опасен, а само чудото не позволи на Юнайтед да вкара нов гол. В една ситуация Алекс изби от голлинията удар на Рууни. Малко по-късно Чичарито с глава от 2 метра стреля над вратата.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед ликуваше след последния съдийски сигнал, спечелвайки 17-ата си победа от 18 мача на „Олд Трафорд“ през сезона. Преднината на „Червените дяволи“ пред Челси вече е 6 точки като до края има 2 кръга. В тях 18-кратните шампиони трябва да търсят 1 точка. Предстоят им гостуване на Блекбърн и домакинство с Блекпул. Челси посреща Нюкасъл и завършва сезона на „Гудисън парк“ срещу Евертън.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
199