Брайтън надигра Челси


И. Ангелов

Брайтън надигра Челси

Брайтън посрещна Челси в срещата от тринадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Амекс Стейдиъм" домакините спечелиха с 4:1 за да достигнат седма позиция и 3 точки разлика с противника си, който е на 5-то място.

Още в първите минути гостите се оказаха под натиск и можеха да допуснат три пъти до 5-ата минута. Тогава обаче Тросар откри след като получи топка от Митома и премина около вратаря за да вкара през двама на линията и 1:0.

В 14-ата минута след остър корнер Рубен Лофтъс-Чийк с коляно заби топката в горната греда и собствената мрежа за 2:0. Последва удар в гредата на Марч в 31-ата минута след подаване на Тросар. В 42-ата минута домакините поведоха и с 3:0 когато Чалоба си вкара в собствената врата след центриране на Еступинан.

На почивката Кепа бе заменен на вратата от Менди поради травма, и Челси започна с гол в 48-ата минута когато Хаверц вкара с глава подаване на Галахър. Гостите обаче не показаха достатъчно агресия до края. Обратно, в 93-ата минута след няколко спасявания на Менди се стигна и до нов гол на Паскал Грос и 4:1.

  Сподели
508