Нюкасъл е открит към преименуване на "Сейнт Джеймсис Парк"


Н. Гавазов

Нюкасъл е открит към преименуване на

Нюкасъл обмисля да продаде правата за преименуване на своя стадион "Сейнт Джеймсис Парк".

Чрез Суверенния фонд на Саудитска Арабия Нюкасъл има едни от най-богатите собственици във Висшата лига, ако не и най-богатите, но правилата за финансов феърплей не позволяват на саудитците да инвестират в своя футболен клуб.

За да ускорят развитието на Нюкасъл, саудитците са принудени да мислят за увеличаване на приходите, а преименуването на стадиона изглежда като една от най-простите и очевидни опции.

В същото време Нюкасъл ще търси потенциален партньор за преименуването на "Сейнт Джеймсис Парк" сред фирми с корени в Саудитска Арабия.

"Каквото и да мислим да направим със стадиона, ще го обсъдим с феновете, защото в крайна сметка би било лудост да се опитаме да направим нещо, ако феновете са против. Би било лоша сделка. Няма да проработи, без значение колко пари получавате“, заяви изпълнителният директор на "свраките“ Дарън Ийлс.

Ийлс също така съобщи, че собствениците на Нюкасъл са отворени за разширяване на 52-хилядния "Сейнт Джеймсис Парк", но нямат планове за изграждане на нов стадион.

  Сподели
234