Манчини поздрави Сър Алекс за класирането на финала в Шампионската лига


Н. Гавазов

Манчини поздрави Сър Алекс за класирането на финала в Шампионската лига

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини остави настрана противоборството с градския си съперник Манчестър Юнайтед и поднесе своите поздравления към отбора на Сър Алекс Фъргюсън за класирането му на финала в Шампионската лига. Вече през следващия сезон „гражданите" ще се присъединят към „червените дяволи" в основния европейски клубен турнир и италианският специалист прекрасно знае, какви високи стандарти изисква съревнованието там.

„Аз искам да поздравя Манчестър Юнайтед. Това е финал и да се каже как ще завърши той е невъзможно. Вече много години Барселона играе най-добрия в света, но и Юнайтед е много силен отбор, наравно с Реал Мадрид и Челси", заяви Манчини.

През 1992 година в състава на Сампдория Роберто Манчини игра финал в Шампионската лига срещу Барселона на „Уембли" и тогава гола на Роналд Куман в допълнителното време донесе победата на каталунците. Независимо от разочарованието, Манчини с усмивка си спомня онези времена.

„Това беше някакъв фантастичен ден. Ние загубихме в допълнителното време, но това е футбола. Всичко може да се случи на финала", отбеляза италианският специалист.

 

  Сподели
90