Бивш съдия смята, че дузпата за Арсенал е грешна
Н. Гавазов
Бившият рефер от Висшата лига Дермът Галахър смята, че реферите са направили две грешки в мача Арсенал - Ливърпул.
Лондонският тим постигна победа с 3:2, а мачът бе обслужван от съдийска бригада начело с Майкъл Оливър.
В 73-ата минута реферът назначи 11-метров удар към вратата на мърсисайдци, фиксирайки фаул на Тиаго Алкантара срещу Габриел Жезус.
Според Галахър, Тиаго наистина е закачил крака на Жезуш, но подобен контакт не е достатъчен, за да бъде отсъдена дузпа. 11-метровият удар бе реализиран от Букайо Сака, като този гол бе решаващ в мача.
Също така, според бившия рефер, Оливър е трябвало да назначи 11-метров удар срещу лондончани, заради удар на топката в ръката на Габриел Магалаес в наказателното поле.
Галахър смята, че решението на рефера да продължи играта е грешно. Според него, както Оливър, така и VAR са преценили, че защитникът на "топчиите" е бил твърде близо до Диого Жота по време на изстрела.
Сподели