Клоп разкритикува Оливър и обвини Артета


Н. Гавазов

Клоп разкритикува Оливър и обвини Артета

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкритикува съдийството на Майкъл Оливър и обвини колегата си Микел Артета в натиск върху рефера.

Неделният мач от Висшата лига на "Емирейтс" (3:2) бе решен с дузпа от крилото на Арсенал Букайо Сака.

Клоп обаче смята, че Ливърпул също е трябвало да получи дузпа, когато Габриел Магалаес игра с ръка в собственото си поле. Другото оплакване на Юрген се отнася до ситуацията, когато Артета поиска от Оливър жълт картон за защитника на "червените" Джо Гомес за неправилно вкарване на топката в мача от тъч.

"Суетата с дузпите е нещо, което се случва. Мисля, че всеки ще се съгласи, че трябваше да ритаме топката малко по-рано, а не го направихме. Но това все още е много спорна дузпа, най-малкото ... Въпреки че сега може да не се промени.

През първото полувреме имаше ситуация, в която Габриел игра с ръка. Съдията ни каза, че можем да говорим с него след мача. Разбира се, можем да го попитаме какво мисли и той ще каже, че това не е игра с ръка, но очевидно е фаул. Така че няма нужда от този разговор.

Имаше няколко други ситуации, но резултатът е такъв, какъвто е. Жълт картон на Джо Гомес за неправилно хвърляне... Не знам колко често и колко дълго играчите на Арсенал чакаха адресата на вкарване през първото полувреме, а те нямаха нищо против това. Нямам нищо против.

Но когато Джоуи стои там и Микел се нахвърля срещу съдията, той внезапно казва: "Добре, жълт картон“.

Повтарям, тези ситуации нямат нищо общо с резултата, но те не помагат. Безполезно е да говорим за това със съдията", заяви Клоп.

  Сподели
1259