Мърсън: Ливърпул вече не се състезава с Ман Сити


Н. Гавазов

Мърсън: Ливърпул вече не се състезава с Ман Сити

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън смята, че Ливърпул не се е защитавал добре този сезон поради раздялата с нападателя Садио Мане.

Миналия месец Ливърпул продаде Мане на Байерн Мюнхен за £30 милиона и Мърсън е убеден, че това е голяма грешка.

Пол посочва, че именно със Садио започва пресата на "червените" и загубата на такъв играч прави халфовата линия и в крайна сметка защитата уязвими.

"Казвам това от първия ден. Според мен продажбата на Мане бе най-лошото решение на всички времена. Този човек вкара големи, големи голове. Вижте неговите голове – той откри резултата, изравни, вкара победни в последната минута, отбеляза наистина важни голове.

Той даде пример с пресиращата си игра. Просто не разбирам неговата продажба, особено за такива пари. В момента Дарвин Нунес е в различна лига от него. Напълно различна.

Проблемите им в защита започват отпред. Те не пресират като единица - можете да говорите колкото искате за таланта на това офанзивно трио, но те се защитаваха, започвайки отпред. А след това един пас и те вкарваха.

Сега не го правят и отборите преодоляват пресата им, ако има такава. Отборите стигат до тройката полузащита, която не е най-добрата в страната, и след това бягат към четворката защитници.

Колко играчи са се насочвали към Ван Дайк този сезон в сравнение с предходните три или четири години? Няма значение колко добър играч си, когато имаш опоненти, които тичат отляво, отдясно и в центъра.

Аз не съм голям любител на статистиката, така че просто ще изразя мнението си: Мане беше голям, голям играч на Ливърпул. Да го продадеш за £30+ милиона, което в света на Висшата лига е цената на чаша чай. .. Не би ли било по-добре да го оставим за по-дълго и след това да го пуснем безплатно?

Те могат да си платят за това. В края на сезона това може да им струва повече от £30 милиона. Ако Арсенал спечели в неделя, това ще бъде недостижимо за Ливърпул. И тогава те ще имат само две свободни места в горната част 4. Ако спечелят, те са един от онези отбори, които могат да направят поредица от победи. Има голяма разлика между осем и 14 точки.

Те нямат право на загуба. Ливърпул вече не се състезава с Манчестър Сити - сезонът им вече е сведен до това да бъдат в топ 4", заяви Мърсън.

  Сподели
437