Клоп: Трябва да се подобрим в отбрана


Н. Гавазов

Клоп: Трябва да се подобрим в отбрана

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че отборът му трябва да се съсредоточи върху подобряването на играта си в защита.

Ливърпул завърши наравно 3:3 срещу Брайтън в събота, увеличавайки изоставането си от лидера във Висшата лига Арсенал на 11 точки.

Според Клоп отборът му допуска твърде много голове и тези голове са подобни един на друг. Юрген предлага играчите му да се "върнат към основите“ в търсене на солидност в отбраната.

"Ако бяхме спечелили срещу Брайтън, щеше да се почувства различно, но със същите проблеми. Трябва да сме по-добри в почти всичко.

Само преди две години бяхме в подобна ситуация, губейки всички наши централни защитници, но намерихме изход. Трябва да го направим и този път.

Допускаме подобни голове, като позволяваме на опонентите да вкарват от едни и същи зони. Трябва да бъдем по-смели в защита, трябва да се защитаваме с по-високо темпо и когато не го правите, това се превръща в проблем.

Трябва да бъдем по-компактни. Да играеш в защита е изкуство и дълго време го правехме много добре. Но когато не се получи, разбираш, че трябва да се върнеш към основите", заяви Клоп.

  Сподели
282