Клоп: Нунес все още се адаптира


Н. Гавазов

Клоп: Нунес все още се адаптира

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че нападателят Дарвин Нунес все още е в процес на адаптация.

Закупен за 85 милиона паунда от Бенфика, Нунес не е отбелязвал гол за Ливърпул от първия кръг на Висшата лига.

След като изтърпя наказание от три мача срещу Брайтън миналата събота, Дарвин се появи само като късна резерва, но Клоп призовава да не се правят прибързани заключения за уругвайския национал.

"Той е добре. Разбира се, той все още се адаптира, както винаги правят играчите. Когато дойдат нови футболисти, всички говорят за тях и искат да блеснат веднага. Понякога го правят, понякога не.

Точно вчера Пеп Лейндърс и аз имахме дълъг разговор с него, защото моят португалски не се подобри. Просто му казахме, че сме спокойни. В нашата ситуация е много важно той да не се притеснява или нещо подобно.

Сега целият свят ще научи за този разговор. Разбира се, три мача наказание не му помогнаха. Но тук няма нищо друго.

Отборът не играе добре и това не улеснява живота му, особено след като той е нападател. Не е като да не създаваме положения, но не го правим правилно и един играч няма да промени това.

Той не започна през уикенда, защото се върна от националния отбор с проблем в подколенното сухожилие. Когато чуете това от медицинския отдел, веднага разбирате колко може да играе. Не можете да стартирате с някой, който има право да играе само 15-20 минути“, заяви Клоп.

  Сподели
450