Карагър съветва Мартинес да стои далече от Холанд


Н. Гавазов

Карагър съветва Мартинес да стои далече от Холанд

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър посъветва защитника на Манчестър Юнайтед Лисандро Мартинес да "стои настрана" от нападателя Ерлинг Холанд в неделния мач от Висшата лига на "Етихад".

В неделя Мартинес ще се изправи пред най-трудния тест - срещу Холанд, който отбеляза 11 гола в първите си седем участия във Висшата лига и е с близо 20 сантиметра по-висок от него. А на Карагър се струва, че Лисандро няма много шансове.

"Мартинес може и да успя да удържи Холанд в мача от Шампионска лига за Аякс срещу Борусия Дортмунд миналия сезон, но сега норвежецът е най-добрият нападател в света.

Най-добрият съвет, който Лисандро Мартинес може да получи от Ерик Тен Хаг за Ерлинг Холанд, е да стои далеч от него.

Някои битки можете да спечелите, като победите опонентите си по отношение на мускулна маса или игра. Трябва да надхитрите други играчи. Мартинес трябва да играе по най-умния начин, за да има шанс срещу опонента си от Манчестър Сити този уикенд.

Големите мачове срещу най-добрите играчи са толкова психологически тест, колкото и физически. Трябва да се опиташ да разбереш какво иска опонентът ти най-много и какво му харесва най-малко. Това е предизвикателството на Мартинес, Рафаел Варан или всеки, който ще съпротива на Холанд.

Най-видимият аспект от ранните игри на Мартинес за Юнайтед е стремежът му да преследва опонентите и да влиза в битката – и това може да е нещото, от което той се нуждае най-много този уикенд. Той ще се хвърля в единоборствата, а Холанд ще очаква това, добре разбирайки, че една грешка може да бъде фатална“, заяви Карагър.

  Сподели
736