Ман Юнайтед иска Де Йонг през 2023-та и ще се бори за Белингам


Н. Гавазов

Ман Юнайтед иска Де Йонг през 2023-та и ще се бори за Белингам

Манчестър Юнайтед се интересува от полузащитниците Франки де Йонг и Джуд Белингам.

ESPN, позовавайки се на свои източници, пише, че полузащитникът на Барселона, когото Манчестър Юнайтед се опитваше да привлече цяло лято, все още е в списъка с трансферните цели на английския клуб. Освен това следващото лято Манчестър Юнайтед иска да участва в битката за полузащитника на Борусия.

Въпреки постоянния интерес от страна на Юнайтед, Де Йонг остана в Барселона миналото лято и тогава каза, че никога не иска да напуска каталунския клуб.

Въпреки това, според източници на ESPN, Ерик тен Хаг не се смущава от позицията, която играчът заема в публичното пространство. Мениджърът не изключва през следващото лято Манчестър Юнайтед да направи нова оферта за Де Йонг. Английският клуб вярва, че Франки може да напусне Барселона в бъдеще и вярва, че играчът може да бъде убеден да се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Припомняме, че миналото лято Юнайтед се договори с Барса за параметрите на сделката за Де Йонг, но трансферът не се осъществи, тъй като играчът не искаше да смени клуба.

Източници от Юнайтед твърдят, че клубът разбира, че клубът ще се сблъска с конкуренция от страна на Манчестър Сити, Ливърпул и Реал Мадрид за Белингам.

През зимата Манчестър Юнайтед няма да промени съществено състава на тима. Клубът ще изчака до лятото, за да продължи изграждането на отбора.

  Сподели
419