Тиери Анри: Дразни ме, че VAR не е достатъчно бърз


Н. Гавазов

Тиери Анри: Дразни ме, че VAR не е достатъчно бърз

Тиери Анри смята, че работата на VAR трябва да се ускори.

"Футболът все още силно изостава, имаме още много да учим. В американския футбол, ръгби, крикет или каквото и да е, тенис, решението се взема моментално.

Знаем също, че реферът ще даде обяснение, имат микрофони, говорят си. Разбира се, в тениса не можете да спорите с решението на компютъра. Ако започнете да правите това, тогава ще имате проблеми.

В случая с VAR ме дразни, че не е достатъчно бърз. Решението все още не се взема от VAR, а от човека в кабината или където и да е, а VAR е необходим само за да гледате отново епизода.

И тогава човекът в кабината се свързва със съдията, за да каже, че е направил грешка или е взел правилното решение. Понякога помагат, понякога не, но мога да разбера, че човек може да сгреши.

[Полуавтоматичната система за засада] в Шампионска лига е достатъчно бърза и дава обяснение - виждаме, че играчът е бил в засада и продължаваме напред.

Това, което дразни е трудността в интерпретациите. Когато ти кажат едно нещо, а седмица по-късно правилото се промени, става трудно. Футболът има какво да учи“, заяви бившият нападател на Арсенал.

  Сподели
330