Ловчев посъветва Клоп да си спомни за 1945 г.


Н. Гавазов

Ловчев посъветва Клоп да си спомни за 1945 г.

Бившият национал на СССР и Спартак Москва Евгений Ловчев остана разстроен от новината за отстраняването на руския национален отбор от участие в жребия за Евро 2024.

"Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп е германец. Когато финалът на Шампионска лига бе преместен от Санкт Петербург, той каза, че Русия трябва да бъде наказана. Искам да му кажа: "Ти от каква националност си? Ти германец ли си. Трябва да коленичиш пред целия свят до края на живота си". А той стои и твърди, че Русия трябва да бъде наказана. Вас трябва да ви накажат за 45-та година (очевидно има предвид 1945 г., б.ред.). За мен е съвсем очевидно, че тези хора са неадекватни", заяви Ловчев за телевизионния канал "Мач".

Напомняме, че на 24 февруари руската армия по заповед на военния престъпник Владимир Путин нападна независима Украйна в опит да спре Киев от стремежа му да се присъедини към свободния и демократичен свят. Руската пропаганда, включително чрез своите петоколонници и агенти за влияние в различни държави, представя тази агресия като защита на Русия от НАТО. Към момента Кремъл отказва да признае, че води война, въпреки около 55 000 загинали и над 150 000 ранени руски войници, а също така и започналата мобилизация в Русия.

  Сподели
1168