Суарес се точи на Лига Европа


И. Ангелов

Суарес се точи на Лига Европа

Луис Суарес от Ливърпул вярва, че тимът му ще се класира пред Тотнъм, на 5-то място, като така ще може да вземе участие в Лига Европа. Нападателят мисли, че е способен заедно с Ливърпул да спечели състезанието. "Червените" започнаха лошо сезона и се задържаха дълго в последната тройка - зоната на изпадащите, преди да се завърнат към средата на таблицата благодарение на Рой Ходжсън. 

Но назначаването на Кени Далглиш за мениджър доведе до покачването на Ливърпул до 5-ата позиция в класирането. Това е за сметка на Тотнъм, които имат мач по-малко. Има мнения, че за Ливърпул Лига Европа не е достатъчно класен турнир в сравнение с Шампионска лига. Но с оглед ситуацията, Суарес се точи да спечели европейска купа следващия сезон. 

"Ако стигнем до Лига Европа, нашата цел ще е да спечелим. Към това трябва да се стреми клуба. Трябва да направим всичко възможно да спечелим колкото може повече трофеи. Наша цел е да се класираме за евротурнирите. Като пристигнах тук исках да помогна на Ливърпул за тази мисия. Но изглеждаше много трудно в началото на втория полусезон. Все пак ние започнахме да печелим и играем добре. Ще се надяваме Тотнъм да губят точки," каза Суарес пред репортери.

  Сподели
173