Гуардиола благословил Де Дзерби за работата в Брайтън


Н. Гавазов

Гуардиола благословил Де Дзерби за работата в Брайтън

Новият мениджър на Брайтън Роберто Де Дзерби разкри, че е получил благословията на Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити за поста.

В неделя Брайтън обяви подписването на четиригодишен договор с Де Дзерби, който бе назначен на мястото на Греъм Потър, който напусна Челси.

В същия ден 43-годишният италианец разговаря с Гуардиола и той убеди Роберто в правилността на това решение.

"Брайтън наистина ме искаше като техен мениджър и стилът им е подобен на моята представа за футбол.

Срещнахме се един с друг и веднага започнахме да говорим. Разбира се, имаше и други заинтересовани отбори, но аз съм щастлив, че съм тук. Мисля, че сме на една вълна и съм сигурен, че можем да работим добре заедно.

Да, говорих с Пеп в неделя вечерта. Той е много щастлив, че поех тази работа. Каза ми добри неща за този клуб. Каза, че ще се радва да ми помогне, ако е необходимо - но, разбира се, не в мач срещу тях!

Мисля, че правилната визия е винаги да се опитваме да се подобряваме. Освен това завършихме девети през миналия сезон, така че ще се стремим да останем в топ 10 на лигата. Според мен това е голямо предизвикателство. Ще поема работата в най-важната лига в света.

"Аз съм много скромен и знам къде трябва да работя. Но имам своя характер и ще направя каквото мога, използвайки опита си“, заяви Де Дзерби.

  Сподели
379