Бенитес обясни провала си в Евертън


Н. Гавазов

Бенитес обясни провала си в Евертън

Испанският специалист Рафаел Бенитес е на мнение, че е бил обречен на "Гудисън Парк", заради работата си в Ливърпул.

"Нямаше да приема офертата на Евертън, ако нямаше да направя всичко по силите ми, за да подобря представянето на отбора на терена. Знаех обаче колко трудно щеше да бъде, тъй като съм бивш треньор на Ливърпул. Може би това ме спря във вземането на някои решения.

Попитах ръководството дали приема всичко това, а те казаха, че нямат проблем. В главата ми обаче се въртеше това, че са похарчили 600 милиона лири за трансфери, а нещата не вървят, собственикът не е доволен и феновете не са щастливи. Осъзнах, че трябва да се променят много неща вътре в клуба, но не смеех да ги поискам веднага, защото съм бивш мениджър на Ливърпул. Притеснявах се хората да не си помислят, че искам да променям собствения им клуб. На друго място щях да поискам тези промени. Правил съм го и преди, защото само така можеш да промениш футболната култура на един отбор. В Евертън това нямаше как да се случи, за съжаление", заяви Бенитес.

Напомняме, че Рафа оглави Евертън на 30 юни 2021 г. но бе уволнен на 22 януари 2022 г. след 13 мача начело на "карамелите" и 15-то място на отбора в таблицата за класиране на Висшата лига.

  Сподели
292