Шиърър: Рано е да говорим, че Арсенал е претендент за титлата


Н. Гавазов

 Шиърър: Рано е да говорим, че Арсенал е претендент за титлата

Бившият английски нападател Алън Шиърър оцени шансовете на Арсенал да спечели Висшата лига.

"Сега не е моментът да говорим за този отбор като претендент за шампионската титла. Но хората сега разбират, че не се изправят срещу същия Арсенал, който бяха преди 13 месеца.

Победата с 3:0 над Брентфорд представлява прогрес под ръководството на Микел Артета, защото всички помним поражението срещу този отбор в първия кръг на последната Висша лига. Тогава "артилеристите" бяха не просто бити, а смазани.

Този път всичко бе различно – и в атака, и в защита. Това си личеше по начина, по който Арсенал контролираше играта, с какво желание и интензивност действаха. Той спечели лесно.

Арсенал е не само по-силен, но и по-концентриран. Той бе по-силен във всяко едно отношение и доминираше от самото начало.

Артета не просто възстанови отбора тази година, той промени атмосферата в отбора. Трябва да му отдадете дължимото, защото той често бе критикуван след три поражения в началото на миналата кампания. Този път Арсенал имат 6 победи в 7 мача, те заслужено водят преди паузата за международни мачове.

И все пак основната му цел е да се върне в топ 4 в края на сезона, това не се е случвало от 2016 г. Дотук добре“, заяви Шиърър.

  Сподели
420