Тотнъм изравни Ман Сити на върха, Сон с хетрик


И. Ангелов

Тотнъм изравни Ман Сити на върха, Сон с хетрик

Тотнъм посрещна Лестър Сити в срещата от седмия кръг на английската Висша лига. След победа днес с 6:2 на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините изравниха Манчестър Сити на върха в класирането със 17 точки, докато Лестър остава последен с 1 точка в актива си.

В 4-ата минута Лестър получи шанс да изпълнява дузпа, която Тилеманс пропусна, но спасилият Лорис не бе на линията и последва пребиване, което Тилеманс реализира за 1:0.

В 8-ата минута Кулушевски след корнер размени подаване с Перишич за да намери по-добра позиция да центрира, и подаването му намери Кейн за 1:1 от близо. В 21-ата минута Перишич от корнер намери Дайър за 2:1. В 41-ата минута Лестър отново се върна с красив гол на Мадисън за 2:2.

След почивката обаче Тотнъм вкара 4 гола - първо чрез Бентанкур в 47-ата минута за 3:2. В 59-ата Сон се появи в игра на мястото на Ришарлисон и в 73-ата именно кореецът срещу двама бранители намери ъгъла на вратата за 4:2. 

Отново Сон в 84-ата минута след подаване на Кейн вкара с уверено изпълнение за 5:2. Преди да изтекат и 30 минути от появата на корееца в игра той реализира и хетрика си в 89-ата минута когато Хьойберг го изведе срещу вратаря и макар флагът за засадата да бе вдигнат ВАР отчете гол за 6:2.

  Сподели
772