Манчестър Сити надви Уест Хем (видео)


И. Ангелов

Манчестър Сити надви Уест Хем (видео)

Отборът на Манчестър Сити победи Уест Хем с 2:1 в мач от поредния кръг на Висшата лига, който се игра на "Ийстлендс". Началото на мача създаде впечатлението, че ще се играе само пред едната врата, след като от Уест Хем почти не играха с топката. До 20-ата минута те вече падаха с 2 гола, но тогава отборът се пренареди и тръгна в атака, след някой промени от Аврам Грант.

Първото попадение за Сити дойде в 10-ата минута чрез ДеЙонг. Той вкара красиво от разстояние и отвори мача в ранните минути. Натискът на "гражданите" им усигури и бърз втори гол, който всъщност бе автогол на Ларс Якобсен в 15-ата минута. Скот Паркър липсваше за гостите и това бе видно. Все пак те стигнаха до гол в 33-ата минута. Демба Ба вкара след асистенция на Хитзелшпергер. Така след анонимно първо полувреме Уест Хем се прибра само с гол дефицит.

Второто полувреме гостите излязоха с различно настроение. Още със самото начало започнаха да пресират и да атакуват домакините. Към средата на полувремето те бяха овладяли топката комфортно и търсеха празни пространства, но с груба игра и множество фаулове от Сити си върнаха контрола в мача, като към края затиснаха гостите в тяхната половина. До гол не се стигна въпреки опасните атаки и пред двете врати, и гредата, която нацели Марио Балотели. По този начин мачът завърши 2:1 и Сити се доближи до това да играе в Шампионска лига.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
175