Собствениците са предлагали на Тухел игра по схема с 11 полеви играчи


Н. Гавазов

 Собствениците са предлагали на Тухел игра по схема с 11 полеви играчи

Новите собственици на Челси са предлагали на Томас Тухел да играе по схема с 11 полеви футболисти.

Според The ​​Athletic, Тод Боели и Бехдад Егбали (един от членовете на консорциума, който купи Челси) са направили лошо впечатление на Тухел в една от първите им срещи. Съсобствениците на Челси са предложили на мениджъра да използва схемата 4-4-3. По-късно Тухел и щабът му няколко пъти са изпадали в подобни ситуации, които се определят като "фарс".

В разгара на предсезона Тухел е почувствал, че дългите срещи със собствениците, обсъждащи потенциални нови попълнения, отнемат много от времето му и пречат на подготовката на отбора за сезона. След това германецът реши да изпраща свой агент на тези срещи.

Тухел също така не е останал доволен от трансферите на Челси. Специалистът е направил списък с футболисти, които би искал да види в отбора. Той включваше защитниците Матейс де Лигт и Преснел Кимпембе, халфа Френки де Йонг и крилото Рафиня. Боели не можа да закупи нито един от тях.

Също така са се различавали методите, по които треньорът и съсобствениците са избирали потенциални новодошли. Боели и Егбали са разчитали на анализатори с опит в американския спорт, докато Тухел е настоявал, че първо трябва да говори лично с потенциалните новодошли, за да разбере дали те могат да се адаптират към отбора.

Тухел също така е трябвало да отделя много време, за да убеждава новите собственици на Челси да не подписват с играчи, които той не желае да вижда в отбора. По-специално, това са нападателят Кристиано Роналдо и защитникът Жул Кунде.

  Сподели
1573