Саня се срамува от Арсенал


И. Ангелов

Саня се срамува от Арсенал

Защитникът на Арсенал Бакари Саня призна, че се срамува от това, че Арсенал толкова години няма спечелен трофей. Той се извини на привържениците на клуба. Последният спечелен трофей за "Артилеристите" беше завоюван през 2005 - ФА къп - спечелен след дузпи на финала срещу Манчестър Юнайтед. Но от този момент Арсенал не е успял да спечели нито едно състезание. 

Бакари Саня вярва, че не мениджърът, а играчите трябва да бъдат обвинявани за шестте години без спечелена купа: "Срам ме е да съм част от отбор, който няма спечелен трофей 6 години," заяви Саня пред The News Of The World. "Хората казват, че Арсен Венгер не се справя добре, но той не играе. Всички бяха тъжни след мача с Болтън. Трябва да се борим повече. Това си казахме след това. Знаем, че не сме лош отбор. Имаме качества да сме първи, но загубихме. Това е по вина на играчите - ние се провалихме. Трябва да се извиним на феновете и на мениджъра, които ни подкрепяха цял сезон."

Саня също коментира, че няма да е изненадан, ако капитанът Сеск Фабрегас реши да напусне клуба, за да печели трофеи с друг отбор. Халфът от много време се спряга за трансфер в Барселона: "Ще разбера, ако Сеск си тръгне. От дълго време е в Арсенал, а той иска да печели състезания. Като професионалисти ние искаме да печелим купи и титли. Но нищо не сме взели от 6 години."

  Сподели
171