Венгер: Най-трудният ми сезон


И. Ангелов

Венгер: Най-трудният ми сезон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че това е най-трудният му сезон за него и за тима. Момчетата на Венгер загубиха за Карлинг къп, освен това бяха елиминирани от ФА къп и Шампионска лига в рамките на месец. Още повече, те се свлякоха до трето място в лигата, след като бяха претенденти за изместването на Манчестър Юнайтед на върха.

Но босът на Арсенал вярва, че групата футболисти, с които разполага, има качествата да се бори за всички тези състезания следващата година. Венгер също опроверга твърденията, че тимът му е твърде млад. Той остава горд с постиженията, макар да не са завършили с трофей.

"Това определено е годината, в която работих най-трудно,"каза Венгер. "Всяка година е трудно, но за тима сега бе най-трудно. Но през последноте 5 години не сме постигали толкова, колкото тази. Имаме много качество. Няма от какво да се срамуваме. Не сме губили от нискоразредни отбори. За ФА къп паднахме от Ман Юнайтед само 3 дни след като играхме с Барселона. Затова давам на отбора си голямо признание. Борихме се на всички фронтове и показахме качества. Просто не завършихме нещата."

  Сподели
173