Фой: Тейлър постъпи правилно, като не изгони Ван Дайк


Н. Гавазов

   Фой: Тейлър постъпи правилно, като не изгони Ван Дайк

Бившият съдия от Висшата лига Крис Фой заяви, че неговият колега Антъни Тейлър е постъпил абсолютно правилно, като е дал само жълт картон на Върджил Ван Дайк за грубо нарушение срещу Амаду Онана от Евертън.

След нулево дерби на "Гудисън Парк" предишния ден имаше много дебати дали Тейлър е трябвало да изгони Ван Дайк в 76-ата минута.

За Фой тук всичко е ясно. Крис не вижда в действието на Върджил намерение да навреди на противника.

"Антъни Тейлър свърши страхотна работа в мърсисайдското дерби и бе абсолютно прав да покаже жълт картон на защитника на Ливърпул Върджил Ван Дайк за фаулиране на Амаду Онана.

Тейлър беше в непосредствена близост до инцидента, видя всичко перфектно и прецени, че това е безразсъден акт, който заслужава жълт картон.

Системата VAR прегледа този инцидент и, ако желаеше, можеше да го посъветва да отстрани играча, но вместо това се съгласи с решението на съдията на терена.

За да се счита един фаул за опасен и заслужаващ отстраняване, трябва да погледнете скоростта и енергията, както и прекомерната употреба на физическа сила. Нямаше нищо подобно. Това е просто безразсъдно действие", заяви Фой.

  Сподели
887