Мойс е бесен заради отменения гол


Н. Гавазов

Мойс е бесен заради отменения гол

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс нарече късния гол на Максуел Корнет срещу Челси "нелепо лошо решение".

Краят на съботното дерби на "Стамфорд Бридж" бе белязан от много противоречив епизод, когато вратарят Едуар Менди пусна топката от ръцете си и позволи на Корне да стреля в мрежата.

Реферът Анди Мадели обаче получи подсказване от системата VAR и отиде до монитора, където се убеди във фаула на Джарод Боуен срещу Менди, след като Едуар пусна топката.

В резултат голът на Корне бе отменен, а "сините" удържаха победа с 2:1, което разгневи Мойс.

"Това е невероятно решение, което бе взето срещу нас. Скандално и абсолютно гнило.

Видяхте ли това? Вратарят излиза да вземе топката и я пуска. След това се преструва, че има контузия в рамото. Изненадан съм, че VAR изобщо изпрати съдията до монитора. Мислех, че този гол никога няма да бъде отменен , дори ако реферът гледа повторенията. Това е абсурдно лошо решение.

Няма извинение за това. Тъжно е, че това е нивото на елитното съдийство в момента.

Те доведоха нови хора, за да се опитат да направят разликата. Днес загубих вяра в хората, които отговарят за VAR. След като гледах повторенията, не разбирам как голът не бе зачетен.

Съдиите могат да грешат. Много повече се срамувам от човека от VAR, защото случилото се ми казва, че хора, които не разбират от футбол, не трябва да бъдат допускани да играят.

Това е, което техният вратар се опита да направи при първия гол. Той симулира контузия в рамото. Това не му попречи да играе последните 15 минути.

Джарод каза, че дори не е докоснал вратаря. Можеше да се види, че се опитва да го прескочи. Вратарят не можа да вземе топката и тя отскочи на четири метра", заяви Мойс.

  Сподели
530