Тухел вярва, че Обаменяг ще развали проклятието


Н. Гавазов

 Тухел вярва, че Обаменяг ще развали проклятието

Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че неговият новодошъл Пиер-Емерик Обамеянг може да развали проклятието №9.

Ден преди това Челси купи Обамеянг от Барселона за £10.3 милиона. На "Стамфорд Бридж" 33-годишният габонец зае номер 9, което в миналото беше непоносимо бреме за други нападатели като Ромелу Лукаку, Тами Ейбрахам, Гонсало Игуаин и Алваро Мората.

Тухел обаче вярва в Обамеянг и подчертава, че неговият бивш питомец от Борусия Дортмунд никога не се е страхувал от нови предизвикателства.

"И двамата не се страхуват от миналото и какво означава това число. Той е готов да се бори, за да създаде собствената си история, а фактът, че взе този номер, само говори, че е достатъчно смел.

Според мен Оба винаги е бил щастлив да се бие и да приема изпитания. И колкото повече изпитания има, толкова по-добре за нас.

По-добре сме, ако той иска да развали това проклятие номер 9 и да покаже на някого в Лондон, че е по-добър, отколкото някои хора си мислят, че е.

Той не се страхува от това и е щастлив от това. Познавам го като много фокусиран човек с много отворено сърце и той изглежда щастлив всеки ден на тренировка.

Точно това искаме. Той ще има много положително влияние върху отбора.

Той е готов за всяко предизвикателство, щастлив е да е на терена, за да вкарва голове и това е, което ние искаме“, заяви Тухел.

  Сподели
569