Арсен: Капитанската лента тежи на Сеск


И. Ангелов

Арсен: Капитанската лента тежи на Сеск

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер признава, че Сеск Фабрегас ще стане по-силна личност, след като този сезон лентата е "тегло" за него. Фабрегас е само на 23 и Венгер призна, че може би е твърде млад за такава отговорност. Въпреки това настоя, че опитът ще му е полезен в бъдеще. Арсен Венгер даде интервю пред The Guardian, в което заяви интересни неща.

"Това е твърде много за него на тази възраст...Поне така мисля аз. Но той е капитан, а Робин ван Перси е вице-капитан, като по този начин те слагат много напрежение върху себе си. Сеск е победител. Иска да печели, отчаян е да печели игрите. И, когато това не стане, естествено е много разочарован. Твърде много е за него защото не се получи тази година. Когато започне да се подобрява положението, той ще расте с победите. Всяка трудност в живота те прави по-силен, особено ако си силен характер. При него е така. Може би този сезон е тегло за него."

Фабрегас също се изказа в същия аспект: "Аз съм човекът, към който всички гледат, не ми харесва, но е така. Когато загубим аз нося отговорност и за загубата, и пред феновете. Не съм свикнал с това, но съм капитан и за мен то е реалност. Само аз и Робин ван Перси останахме от поколението, което е печелило трофей. За нас това е голяма отговорност."

Венгер настоява, че тимът му се справя много добре този сезон, но липсата на опит му е изиграла лоша шега: "Не обвинявам поведението на отбора си. Този тим, този сезон, можеше да спечели абсолютно всичко. Когато нещата се обърнаха против нас, ние станахме нервни и опуснахме ситуацията. Ще трябва да доведем повече опит в състава. Затова върнах Йенс Леман. "

  Сподели
175