Малуда иска да е като Гигс за Челси


И. Ангелов

Малуда иска да е като Гигс за Челси

Крилото на Челси Флоран Малуда изказа недоволството си от спекулациите по неговото бъдеще и настоя, че иска да остане на "Стамфорд Бридж". Договорът на играча изтича през 2013 година, а на него му е било заявено, че за удължаване ще се говори в последната година преди изтичането. Малуда се изказа агресивно по случай слуховете, че може да е един от напускащите това лято.

"Искам да се чувствам важен за клуба," каза той пред Daily Telegraph. "Понякога не се чувствам така, като видя какво се пише в медиите за мен. Те пишат, че ще ме продават, когато се справям страхотно. Аз съм на 30. Искам да бъда като Райън Гигс за Челси. Искам да удължа договора си още година - поне до 2014. От клуба заявиха, че понеже съм над 30-годишен, ще трябва да изчакам последната година от контракта си за преговори. Това ме кара да си задавам въпроси. Дали искат да остана? Казах им, че искам да знам дали ще има революция в клуба през лятото. Има много слухове. Те казаха, че съм от ключовите играчи, които искат да задържат. След това прочетох, че ще ме трансферират, затова звъннах да попитам от къде се черпи тази информация."

Малуда претендира, че още е гладен за успехи, след като сезонът тази година е разочароващ: "Те знаят, че искам да остана, и да съм ключов играч. Искам да печеля трофеи. Като опитен играч знам, че трябва да се готвим за догодина. Все още чакам сигнал от клуба. Феновете ми казват, че се справям добре и искат да остана. Но когато пристигнах през 2007 беше много трудно. Трябваше да спечеля мястото си в сърцето на феновете. Сега имам място там. Миналата година спечелих наградата за най-добър играч от състава и ръководството."

  Сподели
174