Куинс Парк блокирани за Премиършип?


И. Ангелов

Куинс Парк блокирани за Премиършип?

Автоматичната промоция на Куинс Парк Рейнджърс е на път да бъде блокирана от Футболната Асоциация. Според SunSport лидерите в Чемпиъншип ще понесат тежка санкция от отнемане на точки - вероятно до 15 - ако се докаже, че са виновни в прекратяването на права, свързани с трето лице, за да привлекат Алеандро Форлин. 

Доказателствата са налице, и отборът от западен Лондон изглежда ще играе плейофи след санкцията. Тогава само Кардиф и Норуич ще се изкачат автоматично. Изслушването по въпросите по привличането на аржентинеца ще се състои следващия вторник, а решение ще има 3 дни по-късно. 4-членна комисия ще даде своето решение. В нея ще присъстват два човека от дисциплинарния отдел на ФА, както и някой футболен експерт- бивш футболист или мениджър. 

Според очевидци на доказателствата Рейнджърс е невъзможно да оборят неправомерните си действия. Така след като се намират на 5 точки на върха, ще се окаже, че ще изпаднат в твърде сложна ситуация. Източник на ФА заяви: "Няма съмнение, че КПР нарушиха правилата. Те също го знаят. Единствените дебати по въпроса са свързани с наказанието. Ако се реши, че не са виновни, то може да захвърлим всякакви правила за третите лица настрана." 

Някой сред висшестоящите в Асоциацията смятат, че трябва да се наложи тежка санкция, защото от клуба са знаели, че действат неправомерно. Ако тимът на Нийл Уорнък бъде обвинен, той разполага със седмица да възрази. Но, ако от КПР решат да търсят правата си чрез съдебната система, или от другите клубове решат да сторят това, то това би означавало нещата да се проточат след края на кампанията, което би довело до това, че да не се състоят плейофи за Висшата лига, докато не се реши делото.

  Сподели
169