Скаут на Челси следи Коентрао


Н. Гавазов

Скаут на Челси следи Коентрао

Както съобщава Sky Sports , скаут на Челси е присъствал на първата полуфинална среща от турнира Лига Европа между Бенфика и Брага, за да наблюдава играта на защитника на домакините Фабио Коентрао. Както е известно, 23-годишният футболист остави добри впечатления с играта си и помогна на своите да постигнат победа с 2:1, която запазва интригата в сблъсъка.

През последните няколко години името на Коентрао нашумя много, след като играчът, който може да играе като краен защитник и халф отбеляза значителен прогрес в своите изяви и привлече вниманието на водещите европейски клубове. Очакванията за него са, че през идващото лято той ще напусне Бенфика и ще продължи кариерата си в някой от европейските грандове.

В началото на годината португалските медии и тези на Острова свързваха младият защитник с трансфер в Челси, а преди няколко дни се появи информацията, че Реал Мадрид готви оферта от 30 милиона за португалския национал.

Снощи, на въпросния двубой, който се игра на стадион „Луж" в Лисабон, освен представител на Челси е имало също така скаути на Ювентус и Атлетико Мадрид. В момента играчът има действащ контракт с Бенфика до лятото на 2016 година и приблизителната му трансферна цена е около 22 милиона евро.

 

  Сподели
118