Невил: 19-а титла ще бъде специална за Юнайтед


Н. Гавазов

Невил: 19-а титла ще бъде специална за Юнайтед

Гари Невил смята, че ще бъде много „специално", ако Юнайтед спечели рекордната си 19-а титла и по този начин успее да изпревари своя исторически противник Ливърпул. Както е известно, „червените" дяволи" са на върха на Висшата лига и четири кръга преди края имат шест точки преднина от Челси, но Невил призова своите съотборници да се съсредоточат в оставащите мачове, за да може в края на кампанията си да се насладят от заслужения според него успех.

Както е известно, когато Сър Алекс застана начело на Юнайтед през 1986 година, той изрази ясно амбицията си тогава да надмине с отбора си Ливърпул по спечелени титли и успя почти да изпълни заканата си - през последните 20 години „червените дяволи" имат господстващо положение в английския футбол и успяха да изравнят „мърсисайдци" по спечелени титли.

„Ще бъде нещо специално, ако спечелим 19-а титла, защото така ще оставим Ливърпул зад нас. Това ще бъде чудесно за нашите фенове и признание за всичко, което е направено в клуба през последните 20 години. Винаги в тази част от сезона сме се представяли най-силно. През останалото време просто сме изчаквали и в най-важния период сме показвали най-добрата си форма. Не може да си блестящ 11 месеца. Надявам се и сега да завършим нашата кампания великолепно", цитира Sky Sports думите на Невил.

 

  Сподели
115