Тухел: Всичко започна още вчера


Н. Гавазов

 Тухел: Всичко започна още вчера

Мениджърът на Челси Томас Тухел смята, че причината за голямото поражение от Лийдс не се крие в неговата тактика, а в грешките на играчите му.

Челси загуби с 3:0 на "Еланд Роуд" в неделя, въпреки че Тухел е убеден, че "сините" са били много по-добри от Лийдс.

Томас се оплаква от злополучното стечение на обстоятелствата и грешките, довели до отбелязването на първите два гола на "белите".

"Всичко, което можеше да се обърка, се обърка. Започна още вчера. Нямаше самолет за нас, така че пристигнахме тук с автобус. Играчите успяха да летят, но треньорският щаб трябваше да направи изтощително пътуване с автобус. Това продължи и днес.

Загубихме мача в първите 20 минути, когато явно бяхме по-добри и имахме страхотни положения. Направихме много докосвания в наказателното поле на противника, но топката не попадаше в очертанията на вратата и не получихме това, което заслужавахме. След това спряхме да правим това, което трябваше се справи добре, играта се изравни за 15 минути и през това време подарихме на съперника два гола.

Очевидно бяхме по-добрият отбор. Не считам гол след статично положение и автогол (гол след грешка на Менди) като следствие от нашия стил. Това са именно грешките.

Ако даваме подаръци, които са напълно ненужни, няма да можем да печелим мачове, дори ако имаме пълен контрол над играта. През второто полувреме се опитахме да обърнем ситуацията и съм разстроен, че загубихме и второ полувреме. Съперникът извлече максимума от своите полумоменти, а ние не го направихме", заяви Тухел.

  Сподели
891