Каземиро преминава прегледи за Ман Юнайтед в петък


Н. Гавазов

 Каземиро преминава прегледи за Ман Юнайтед в петък

Преследването на Френки де Йонг от  Манчестър Юнайтед можеше да продължи вечно, но "червените дяволи" имаха само три дни, за да измъкнат Каземиро от Реал Мадрид.

Хосе Феликс Диас от Marca съобщава, че сделка между Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед е почти сключена. Сумата за 30-годишния футболист достигна 70 милиона евро. The Athletic потвърждава тази информация, уточнявайки, че 60 милиона евро ще бъдат платени веднага, а останалите 10 милиона са под формата на бонуси.

След като първоначалните преговори започнаха във вторник, бразилецът прекара седмицата в обсъждане на решението и изглежда е стигнал до заключението, че преминаването в Манчестър е в негов най-добър интерес. Той има разрешение от Реал Мадрид да премине медицински прегледи с Юнайтед в петък.

Без съмнение помага и това, че "червените дяволи" са готови да дадат на Каземиро четвъртата най-висока заплата във Висшата лига, заедно със сделка, докато той достигне 35-годишна възраст.

Сега Реал Мадрид ще трябва да вземе решение дали да излезе на пазара. Загубата на играч от такава величина в началото на сезона несъмнено е удар, но "бланкосите" са добре комплектовани в средата на терена. Орелиен Чуамени е разглеждан като дългосрочен заместник, а Карло Анчелоти смята, че допълнителните пари могат да бъдат използвани за смекчаване на загубата на Каземиро в средата на терена или другаде.

  Сподели
717