Стърлинг обясни защо е напуснал Ман Сити


Н. Гавазов

Стърлинг обясни защо е напуснал Ман Сити

Крилото на Челси Рахим Стърлинг разкри защо е решил да напусне Манчестър Сити.

По-рано това лято Челси купи Стърлинг от Сити за £50 милиона. Според Рахим той е решил да смени клуба, защото е бил недоволен от броя на изиграните минути в Манчестър.

"Като човек се стремиш към постижения. Чувствах, че поради различни причини времето ми за игра в Сити е ограничено и не можех да си позволя да губя време. Не исках да се задоволя с по-малко.

От 17-годишна възраст бях основен играч. Но не можех да приема факта, че спрях да играя редовно, след като достигнах върха на кариерата си. Опитах се да се боря и да променя сценария, но не се получи.

Имах няколко възможности, но Челси бе перфектен за личните ми цели. Този ход имаше много смисъл за моето семейство и аз харесвам посоката, която поема клубът. Те бяха на четири или пет финала през последните години и това прави голяма разлика.

Имах много хубави спомени в Сити, но през последната година или повече нямах стабилно място в стартовия състав. Бе трудно и децата ми ходеха на училище там, но понякога в живота трябва да вземеш правилните решения за себе си и семейството си“, заяви Стърлинг.

  Сподели
440