Лацио с оферта към звезда на Сити


Н. Гавазов

Лацио с оферта към звезда на Сити

Италианският Лацио се готви през лятото да привлече в редиците си нападателят на Манчестър Сити Емануел Адебайор, съобщава новината Corriere dello Sport. Както е известно, 27-годишният национал на Того в момента играе под наем в Реал Мадрид, където премина в началото на януари, след като стана ясно че Гонсало Игуаин ще бъде поради контузия извън строя до края на сезона. Според спекулации в испанските медии обаче, от испанския гранд не възнамеряват да предложат постоянен договор на Адебайор, още повече, че Игуаин се завърна в отбора и дори бе автор на хеттрик в мача срещу Валенсия през уикенда.

Сити е определил цена от 15 милиона евро за тогоанеца и ръководството на Лацио е на мнение, че исканата сума е разумна и може да бъде платена. Както е известно, отношенията между „римските орли" и „гражданите" са добри, като английския клуб продължава да изплаща вноските по трансфера на Александър Коларов, който срещу 17.5 милиона евро премина на Ийстланд" миналата година.

Много е вероятно схемата на плащане за Адебайор да бъде същата, каквато е при сръбския национал. Остава да видим само, дали Лацио ще се съгласи на високите финансови претенции на Емануел, който по непотвърдена информация печели около 4 милиона паунда годишно.

 

  Сподели
148