Клоп: Имаме прекалено много контузени


И. Ангелов

Клоп: Имаме прекалено много контузени

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че отборът му има прекалено много проблеми с контузени играчи в момента. Въпреки това обаче той няма да търси решение чрез трансфери, тъй като проблемът ще се разреши до четири седмици. Централният бранител Конате се контузи в приятелската среща със Страсбург и Клоп обяви, че той ще отсъства "известно време". 

Конате се присъединява към вече контузените Цимикас, Чембърлейн, Жота, Джоунс и вратарят Келехер, като Наби Кейта отсъстваше седмица по болест. 

"Имаме прекалено много контузени, това е вярно. Но в момента нищо не се променя по отношение трансферите. Имахме много лош късмет. След няколко седмици те ще се върнат, но някои пропуснаха подготовката и това не е готино.

"Ибу се контузи в мача срещу Старсбург. Ще видим колко ще отсъства, но ще е известно време. Не можем да решим проблема си, който ще трае 4 седмици с трансфер, който ще доведе играч за поне година. Това в момента няма смисъл за нас. 

"Трансферният прозорец все още е отворен и ще видим, но плановете ни са в друга посока. Даруин е готов, но това означава ли, че ще стартира? Не зная. Имаме различни опции и Даруин все още има нужда от време да свикне с много неща.

"Той се вписа напълно. Самият той каза, че е бил много притеснен в началото и аз му съчувствам с това. То е нормално. Но той бързо се адаптира заради всички останали играчи, не само говорещите испански. Много бързо той се почувства у дома. Наистина има влияние в първия финал, който изиграхме с него, но работата никога не спира и за тази цел той е на най-доброто място."

  Сподели
673