Преговорите за договора на Берба пропадат


И. Ангелов

Преговорите за договора на Берба пропадат

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се приближава до напускането на клуба, след като отпаднаха някой от условията по неписаните споразумения. 30-годишният е недоволен, че от клуба са му предложили договор за удължаване с 1 година, вместо двугодишен контракт. Така може би Бербатов е на път да напусне "Олд Трафорд" скоро.

На Бербатов му било съобщено, че от клуба са готови да му дадат двугодишно удължаване на договора преди да изтече през Юни 2012. Това се случило на предварителни разговори по Коледа, а Берба бил готов да подпише мигновено. Но по-рано тази година, когато двете страни се завърнали на масата за преговори, се оказало, че договорът бил намален на една година удължаване, въпреки нарастналите възнаграждения в него.

Юнайтед са готови да вдигнат заплатата на футболиста до 135 000 лири седмично, с бонусите, след като българинът е една от главните причини за първото място в лигата. В последните 6 седмици от клуба не са дали да се разбере дали ще предложат по-дългосрочен договор. Бербатов, който не пътува с тима си до Гелзенкирхен за полуфинала на Шампионска лига срещу Шалке, тъй като има травма, е недоволен, че от титуляр бе забит на резервната скамейка, а е вкарал 21 попадения и е топ реализатор във Висшата лига.

Според Goal.com, които цитират свой източник "комбинацията от това, че Бербатов става на 30, и възхода на Хавиер Ернандес променя нещата. За Ернандес не се е очаквало да направи такъв невероятен старт на кариерата си в Юнайтед, а Уейн Рууни е отново близо до топ формата си. Тези факти са причината за намаленията по договора на Бербатов."

Сега започва да става все по-вероятно бившият нападател на Тотнъм да напусне "Олд Трафорд" след 3-годишен престой там. Въпреки възрастта си, няма да отсъстват кандидати за него, но Юнайтед ще трябва да се задоволят с около половината от почти 31-те милиона лири, които похарчиха за него. Сър Алекс ще се насочи към търсене на млад заместник. 

Въпреки неяснотите по договора на Бербатов, от Юнайтед са почти сигурни, че скоро ще има 5-годишно удължаване на договора на Чичарито. Ернандез ще последва стъпките на Патрис Евра, Дарън Флетчър, Майкъл Карик и Райън Гигс, които подновиха договорите си напоследък. 

  Сподели
183