Челси готви предложение за Де Йонг


Н. Гавазов

 Челси готви предложение за Де Йонг

Челси се интересува от полузащитника на Барселона Френки де Йонг.

Според Diario Sport от лондонския клуб са уведомили Барселона, че ще направят оферта за 25-годишния полузащитник това лято. Окончателното решение остава за играча.

В началото на юли съсобственикът на Челси Тод Боели посети Барселона и вечеря с президента на каталунския клуб Жоан Лапорта. На тази среща Боели обяви, че Челси ще освободи Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо, ако им бъде предложена сума, която устройва клуба.

По време на разговора Боели попита дали е възможен трансфер на Де Йонг това лято. Тогава Лапорта, от името на Барселона, даде разрешение на Челси да преговаря с играча. Лондонският клуб ще се опита да подпише с Френки, знаейки, че Барса иска поне 80 милиона евро за него. Каталунците вече са се разбрали за такава сума с Манчестър Юнайтед, който засега не може да убеди Де Йонг да се съгласи на трансфер.

Де Йонг не иска да напуска Барселона, но може да обмисли варианта с Челси, тъй като този клуб ще играе в Шампионска лига през следващия сезон. Въпреки намесата на Челси в преговорите, Манчестър Юнайтед все още се опитват да убеди Френки да се съгласи на трансфер.

Ако Де Йонг все пак се съгласи да напусне Барселона, тогава каталунският клуб незабавно ще се опита да подпише с полузащитника на Манчестър Сити Бернардо Силва.

  Сподели
556